Ердоган събра над милион и половина души на митинг

Ердоган събра над милион и половина души на митинг

Ердоган събра над милион и половина души на митинг

Около 1,6 милиона избиратели се събраха на площад "Йеникапъ" в Истанбул, за да присъстват на голям съвместен митинг на Народния съюз – коалиция между управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и Партията на националистическото действие (ПНД) преди местните избори в Турция на 31 март, пише изданието Daily Sabah, цитирано от агенция "Фокус".

Президентът Реджеп Тайип Ердоган, кандидатът на кмета на Истанбул и бивш премиер Бинали Йълдъръм, и председателят на ПНД Девлет Бахчели се обърнаха към 1,6-те милиона души, събрани на "Йеникапъ", за да покажат подкрепата си за Народния съюз.

Президентът Ердоган обяви, че Турция ще създаде биотехнологична долина в Истанбул, създавайки 20 000 работни места. Той каза, че разнообразие от продукти, вариращи от ваксини до лещи и химиотерапевтични лекарства, ще бъдат произвеждани в биотехнологичната долина Тузла, като там се очакват инвестиции, които се оценяват на 6 милиарда турски лири (1 милиард долара). Говорейки, след като турският банков наблюдател BDDK заяви, че е започнал разследване на твърденията, че JP Morgan призовава инвеститорите да залагат на щатския долар срещу турската лира, Ердоган каза:

"Тези, които се опитват да провокират и манипулират хора, като ги призовават да инвестират в чуждестранните валути ще платят висока цена". Съветът на капиталовите пазари на Турция (SPK) също заяви, че е започнал разследване, след като е получил оплаквания, че доклад на JP Morgan е подвеждащ и причинява спекулации на истанбулската борса.

Президентът обяви също, че ще бъдат открити 17 нови рехабилитационни центъра, които да обслужват 200 000 граждани с увреждания.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ