Ердоган се среща с Путин заради ситуацията в Сирия

Ердоган се среща с Путин заради ситуацията в Сирия

Ердоган се среща с Путин заради ситуацията в Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган ще посети Русия по-късно този месец, за да се срещне с колегата си Владимир Путин и заедно да обсъдят насилието в северозападните части на Сирия, където Анкара и Москва подкрепят противоположни в конфликта страни, предаде „Ройтерс“.

Турция подкрепя бойци, опитващи да свалят президент Башар Асад, докато Русия опитва да подкрепи Асад. И двете страни са се оплакали от нарушено примирие, което са постигнали преди 18 месеца в северозападната област Идлиб, последния бунтовнически регион, останал в Сирия, където Анкара казва, че двама турски военни са загинали при нападение.

„Основната точка от дневния ред е Сирия, по-конкретно Идлиб“, заяви високопоставен турски служител, пожелал да остане анонимен. Планира се срещата между Ердоган и Путин да се състои в курорта Сочи.

Споразумението от март 2020 г. последва седмици на боеве, които доближиха Турция и Русия до конфликт и разселиха близо милион души. Двудневното посещение на турския държавен глава ще е след пътуването му за Общото събрание на ООН в Ню Йорк следващата седмица.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ