ЕС: Действиятта на Тръмп с китайските мита са неуместни

ЕС: Действиятта на Тръмп с китайските мита са неуместни

ЕС: Действиятта на Тръмп с китайските мита са неуместни

Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом заяви днес, че решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да наложи мита върху китайски вносни стоки на стойност 200 милиарда долара е "много неуместно", а ЕС не е съгласен с методите, които той използва, предаде Асошиейтед прес.

Пред журналисти в Брюксел тя посочи, че това засилване на напрежението е "много неуместно".

Малмстрьом допълни, че 28-членния ЕС, който е най-големият търговски блок, споделя притесненията на Вашингтон за китайската политика, "но не сме съгласни с методите, които САЩ използват".

Тя отбеляза, че търговските войни не са нищо добро и не се печелят лесно.

Търговски представители от ЕС, САЩ и Япония ще се срещнат следващата седмица да обсъдят напрежението в международната търговия.

Европейската комисия представи своето предложение за реформа на Световната търговска организация (СТО), съобщи още Малмстрьом, цитирана ТАСС.

Европейската комисия представя всеобхватен подход за модернизиране на СТО, който ще бъде обявен на 20 септември в Женева на заседанието, свикано от Канада по този въпрос, каза тя. Малмстрьом отбелязва, че това са първи идеи на Европейската комисия, благодарение на които международните търговски правила ще могат да отговорят на предизвикателствата в сферата на световната икономика.

По думите й СТО трябва да отчита световните промени.

Светът се промени, а СТО - не. Настъпи време за действие, за да може системата да се справя с предизвикателствата на днешната световна икономика и отново да работи за всеки. ЕС трябва да има водеща роля в това, каза Малмстрьом.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ