Facebook свали публикация на премиера на Израел

Facebook свали публикация на премиера на Израел

Facebook свали публикация на премиера на Израел

Facebook изтри публикация на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и спря чатбот, свързан с неговия акаунт, заради нарушаване на политиката за поверителност на компанията.

Посетителите на официалната страница на премиера, които кликваха върху линк за коронавируса, получаваха автоматичен отговор от името на Нетаняху, пише CNN.

„Ако имате приятели или членове на семейството на възраст над 60, които все още не са се ваксинирали, можете да напишете отговор тук с тяхното име и телефонния им номер и мога да им се обадя, за да ги убедя“, пише в съобщението.

Говорител на Facebook обясни, че действията срещу страницата са предприети, тъй като са нарушени политики, свързани със споделянето или искането на медицинска информация за хората.

От Ликуд – партията на Нетаняху, обясниха в официално изявление по темата, че целта им била да насърчат хората над 60-годишна възраст да се имунизират и „да спасят живота им“.

Премиерът успя да постави Израел на челните позиции по брой ваксинирани лица, поставяйки своята програма за имунизация в основата на кампанията му за предстоящите парламентарни избори през март.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ