нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Георги Свиленски оглави Националния предизборен щаб на БСП

Снимка: Shutterstock

Националният съвет на БСП прие днес правилник за своята работа. Новото в работата на съвета е, че ще може да заседава вече онлайн, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В правилника се въвеждат и етични норми на поведение за членовете на съвета.

Избран е и Национален предизборен щаб на БСП. Той ще бъде председателстван от Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

Избрани са и председателите на Съветите и Комисиите към Националния съвет на БСП.

Янаки Стоилов оглавява Комисията по идейно и програмно развитие, а Анна Янева - Комисията по партийна дейност. Съветът по управление, включващ председателите на всички съвети, се оглавява от Корнелия Нинова.

Веселин Пенчев ще е председател на Съвета по вътрешните работи, Евгени Кирилов - на Съвета по външните работи, Таско Ерменков - на Съвета по енергетика, Свилен Атанасов - на Съвета по земеделие, храни и гори, Димитър Данчев - на Съвета по икономика, Светлана Шаренкова - на Съвета по култура и медии, Иван Ченчев - на Съвета по младежта и спорта. Милко Багдасаров оглавява Съвета по образованието и науката, Атанас Костадинов - Съвета по околната среда и водите, Атанас Зафиров - Съвета по отбраната, Крум Зарков - Съвета по правосъдието, Владимир Георгиев - Съвета по регионалното развитие и благоустройството, Георги Свиленски - Съвета по транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Георги Гьоков и Емилия Масларова ще са съпредседатели на Съвета по труда и социалната политика. Съветът по туризма към БСП се оглавява от Емил Хумчев, Съветът по здравеопазване - от Георги Йорданов, а Съветът по финанси - от Орлин Ваташки.

Висшият орган на партията е възложил на съветите да изготвят платформата на БСП за предстоящите парламентарни избори, като се базират на "Визия за България".

След взетите днес решения БСП реално влиза в предизборна кампания и дава ясна заявка пред обществото, че е готова да поеме управлението на България, посочват от пресцентъра на партията.

още от Политика