Георги Свиленски оглави Националния предизборен щаб на БСП

Георги Свиленски оглави Националния предизборен щаб на БСП

Георги Свиленски оглави Националния предизборен щаб на БСП

Националният съвет на БСП прие днес правилник за своята работа. Новото в работата на съвета е, че ще може да заседава вече онлайн, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В правилника се въвеждат и етични норми на поведение за членовете на съвета.

Избран е и Национален предизборен щаб на БСП. Той ще бъде председателстван от Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

Избрани са и председателите на Съветите и Комисиите към Националния съвет на БСП.

Янаки Стоилов оглавява Комисията по идейно и програмно развитие, а Анна Янева - Комисията по партийна дейност. Съветът по управление, включващ председателите на всички съвети, се оглавява от Корнелия Нинова.

Веселин Пенчев ще е председател на Съвета по вътрешните работи, Евгени Кирилов - на Съвета по външните работи, Таско Ерменков - на Съвета по енергетика, Свилен Атанасов - на Съвета по земеделие, храни и гори, Димитър Данчев - на Съвета по икономика, Светлана Шаренкова - на Съвета по култура и медии, Иван Ченчев - на Съвета по младежта и спорта. Милко Багдасаров оглавява Съвета по образованието и науката, Атанас Костадинов - Съвета по околната среда и водите, Атанас Зафиров - Съвета по отбраната, Крум Зарков - Съвета по правосъдието, Владимир Георгиев - Съвета по регионалното развитие и благоустройството, Георги Свиленски - Съвета по транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Георги Гьоков и Емилия Масларова ще са съпредседатели на Съвета по труда и социалната политика. Съветът по туризма към БСП се оглавява от Емил Хумчев, Съветът по здравеопазване - от Георги Йорданов, а Съветът по финанси - от Орлин Ваташки.

Висшият орган на партията е възложил на съветите да изготвят платформата на БСП за предстоящите парламентарни избори, като се базират на "Визия за България".

След взетите днес решения БСП реално влиза в предизборна кампания и дава ясна заявка пред обществото, че е готова да поеме управлението на България, посочват от пресцентъра на партията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ