ГЕРБ: Готови сме да протегнем ръка

ГЕРБ: Готови сме да протегнем ръка

ГЕРБ: Готови сме да протегнем ръка

Този парламент ще е труден, в него ще се изискват бързи и смели решения. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на влизане в Народното събрание.

"Надявам се нашата парламентарна група да е на висотата на изискванията на тези, които ни дадоха своето доверие. Ние сме готови да протегнем ръка и с опита си да допринесем за цялостна визия на НС. За нас властта никога не е била самоцел, ние сме го доказвали многократно", допълни Атанасова и добави: "Ще бъдем конструктивна, силна опозиция".

"Досега беше лесната част, даваха се обещания - сега предстои трудното - да се носи отговорност", каза още Десислава Атанасова.

Колегата й Тома Биков от ГЕРБ пък обясни, че партията има намерение да се опита да възстанови политическия диалог. "Длъжни сме да положим всички усилия, за да поемем своята отговорност като първа политическа сила. Ако не получим подкрепа, то цялата отговорност за бъдещето на страната през следващите месеци ще бъде върху Станислав Трифонов и върху Румен Радев", каза Биков. По думите му, в тази ситуация България има само един шанс – да бъде единна. 

"Който си мисли, че като раздели нацията на групички и ги настрои едни срещу други българската държава ще стане по-силна, просто се самозаблуждава и ще плати политическата цена за това. Предстои ГЕРБ да покани на консултации политическите сили, които смята, че биха могли да ги подкрепят. Още в предизборната си кампания казахме, че няма да правим коалиция с БСП и ДПС. Оттам нататък бихме предложили на другите състав и структура на правителството. Доколко те ще се отзоват на тази наша покана – ще видим", коментира Биков. 

Според него има логика в това 45-ият парламент да се открие в старата сграда на площад "Народно събрание", но е трябвало да се даде малко повече време за подготовка на администрацията.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ