ГЕРБ и Патриотите номинират Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

ГЕРБ и Патриотите номинират Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

ГЕРБ и Патриотите номинират Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ предлагат Емил Димитров-Ревизоро да заеме овакантения пост на министър на околната среда и водите. Кандидатурата му беше определена на Коалиционен съвет в Министерския съвет. Очаква се новият екоминистър да бъде избран от парламента на първото за годината заседание в сряда.

Димитров e юрист и бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО.

„Основната му задача ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение”, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов на брифинг след Коалиционния съвет.

Относно задържането на бившия министър на околната среда и водите и последвалата оставка от негова страна, Каракачанов посочи: „Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад. Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават. А те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година”.

Припомняме, че досегашният министър на околната среда и водите Нено Димов подаде оставка, след като беше обвинен в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Той подписа оставката си от ареста и тя беше приета от премиера Борисов. Според прокуратурата Димов е бил информиран многократно за намаляващия обем вода в язовир „Студена", но въпреки това е позволил на „Стомана индъстри" и „Топлофикация" да я ползват за промишлени цели в продължение на две години. Нено Димов остана за постоянно в ареста, постанови Специализираният съд в събота, аргументирайки решението си с това, че Димов може да попречи на събирането на доказателства и да повлияе на свидетели, ако излезе на свобода. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран съд на 16 януари. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ