ГЕРБ искат по-сурови наказания за непълнолетни, внасят законодателни промени

ГЕРБ искат по-сурови наказания за непълнолетни, внасят законодателни промени

ГЕРБ искат по-сурови наказания за непълнолетни, внасят законодателни промени

Партия ГЕРБ ще внесе законодателни промени за по-тежки наказания на непълнолетни, извършили тежки престъпления.

Това обяви депутатът Маноил Манев след среща на премиера Бойко Борисов с Асен Руменов, баща на убитата Андреа от село Галиче, съобщава БНР.

В срещата участва и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

След срещата депутатът от ГЕРБ Маноил Манев обяви, че по разпореждане на премиера, парламентарната група на ГЕРБ ще внесе законодателни промени:

"Да бъде направена промяна такава, която да казва, че при извършване на престъпления против личността - убийства, изнасилвания, блудства, да не е задължителна редукцията за непълнолетни. Сега законът казва, че ако е извършено от непълнолетен максималната присъда, която той може да получи е 12 години. Ще се взема под внимание състоянието на този извършител, дали той разсъждава като възрастен и осъзнава това, което върши, за да получи наказанието като възрастен. Това ще бъде смисълът на промяната, която ще направим".

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира мерките, които прокуратурата взема срещу битовата престъпност, за да не се повтарят случаи като този в Галиче:

"Това, което ще направи главният прокурор, е още утре да разпореди на всички прокуратури на територията на Република България да извършат проверка на лица с две и три висящи производства. Проверката ще обхване и лица с мерки за неотклонение, взети по отношение на обвиняемите лица. Ако същите не се спазват наблюдаващите прокурори ще искат по-тежки мерки за неотклонение".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ