ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание. Искането бе отправено от депутата Тома Биков в декларация от името на групата на ГЕРБ, съобщи „Фокус“.

„Ако оставката не бъде подадена в рамките на работния ден, още утре в 9 часа народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката му като зам.-председател на парламента“, заяви той.

Повод за искането е тази част от позиция на БСП за Луковмарш, в която се казва, че народният съд е "необходимо и неизбежно правосъдие“.

„От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП”, заяви Биков. „Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ“, коментира той. „Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди 2 седмици той се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, припомни депутатът от ГЕРБ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ