Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

ГЕРБ предлага да се дава еднократна помощ и на семействата на осмокласници в нужда

Снимка: Мениджър нюз

По предложение на социалния министър Деница Сачева парламентарната група на ГЕРБ ще внесе предложение в Народното събрание за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства на осмокласници. Това обяви в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов

"Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим. Помощта ще е обвързана с посещенията в училище", обясни Борисов. 

И припомни, че образованието винаги е било приоритет на ГЕРБ. "През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система", добави той.

 

 

Премиерът използва социалната мрежа, за да честити 1-ви юни на децата в България. "Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода", написа премиерът. Той отправи пожелания към децата за здраве и щастливи дни, а на зрелостниците пожела късмет на днешната матура. 

"Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им“, написа още той. 

още по темата
още от Политика