ГЕРБ-СДС поискаха изслушване на Рашков в парламента

ГЕРБ-СДС поискаха изслушване на Рашков в парламента

ГЕРБ-СДС поискаха изслушване на Рашков в парламента

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе искане в деловодството на Народното събрание Бойко Рашков да бъде привикан в парламента за изслушване.
Служебният министър на вътрешните работи "да се яви в Народното събрание, за да бъде изслушан по повод направените от него публични твърдения за незаконни подслушвания на политици и граждани", гласят мотивите към искането на парламентарната група. То трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица.

Междувременно Мая Манолова заяви пред журналисти в парламента, че "целият офис на "Изправи се БГ" е бил подслушван незаконно" в продължение на месеци. "Имаме докзателств за това. Ще настоваме цялата истина за този позор да излезе наяве.", каза председателката на "Изправи се БГ!"след първото заседание на председателския съвет в 46-ото НС. Тя се позова за твърденията си на списък с хора,  чиито разговори са прихващани, в който фигурирало и нейното име. "Там са имената на още десетки хора. Тази информация сме я предали в МВР. Трябва да се направи една истинска проверка", каза Манолова.  Подслушвателни устройства обаче не са откривани в партийния офис, стана ясно от думите ѝ.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ