Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

ГЕРБ се обединява с още една земеделска партия

27

Снимка: Дияна Георгиева, Мениджър Нюз

ГЕРБ и ПП "Никола Петков" подписваха споразумение за политическо сътрудничество, предаде БНТ. Предстои подписване на същите споразумения с "Гергьовден", Български демократичен форум и Съюза на репресираните от комунизма, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Премиерът Бойко Борисов коментира: "Да обединим всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат нашите опоненти. Зле прикриват целите си. Техните брутални действия станаха публично известни. Не само за изборите и победата, но в ГЕРБ сме узрели и за следващите местни избори, на базата на сътрудничество с по-малки, но на места с влияние партии, да направим добри кметски избори и листи за общински съветници.

От партия "Никола Петков" припомниха, че сътрудничеството между двете формации датира още от европейските избори през 2007 г.

"Смятаме, че това е най-балансираната листа, с хората, които защитават нашите интереси в ЕП. Много се надяваме, че всички останали демократично ориентирани структури, които все още се колебаят в коя посока да тръгнат, ще подкрепят листата на ГЕРБ", каза Венцислав Върбанов от ПП "Никола Петков".

ГЕРБ постигна съгласие за общо явяване на евровота със СДС, които получиха две места в листата, едно от които се счита за избираемо. Управляващите подписаха и споразумение за подкрепа с "Обединени земеделци".

още от Политика
16
Неделя
Юни