ГЕРБ ще излъчи новия енергиен министър

ГЕРБ ще излъчи новия енергиен министър

ГЕРБ ще излъчи новия енергиен министър

Новият министър на енергетиката ще бъде от ГЕРБ, а Коалиционният съвет е органът, който ще взема решението за наследника на подалата оставка Теменужка Петкова на поста. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Сандански. Цветанов каза, че номинацията ще бъде обявена до сряда.

Коалиционният съвет е органът, който може да вземе окончателното решение. Вече имаме някаква визия, каза Цветанов. „Ако говорим за квотното разпределение, министърът на енергетиката ще бъде от ГЕРБ“, обясни той, цитиран от Дарик.

До сряда ще се постараем да обявим номинацията си за нов министър на енергетиката, тъй като преди това трябва да се съберем на съответния политически формат, каза още Цветанов. Той не пожела да коментира дали номинацията ще е на мъж или жена.

„Ние сме партия, в която не разпределяме позиции на полов принцип, а на качествата, които имат съответните кандидати“, подчерта Цветанов.

Теменужка Петкова обяви, че подава оставка в петък. 20-годишно приятелство я свързвало със собствениците на компанията, одобрената за купувач на активите на ЧЕЗ у нас от страна на управителните органи на чешката компания.

И за да няма спекулации и внушения, в които да се замесва и нейното име, и това на премиера, Петкова подаде оставка, обясни самата тя пред журналисти мотивите за решението си.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ