нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с президента на Евроджъст

Снимка: Прокуратурата

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща с президента на Евроджъст Ладислав Хамран. Тя се състоя в рамките на 15-ия годишен Консултативен форум на главните прокурори от страните членки на Европейския съюз, който се проведе в Хага, Нидерландия, съобщи пресслужбата на Прокуратурата на Република България. 

Сред основните теми, които Иван Гешев и Ладислав Хамран обсъдиха, бяха сътрудничеството в борбата с организираната престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, трафика на хора и нелегалната миграция. 

Иван Гешев подчерта отличната координация при провеждането на съвместни разследвания и приноса на Специализираната прокуратура в едни от значимите казуси за Евроджъст. В тази връзка той сподели с президента на Евроджъст, че "директната комуникация с представители на прокуратурите на ЕС, посредством Евроджъст, е "в основата на ефективната работа по разкриване и пресичане на престъпления". 

Ладислав Хамран от своя страна даде висока оценка на работата на Националното бюро на България в Евроджъст и подчерта приноса на българските прокурори за създаването на по-безопасна Европа чрез обединяване на трансграничните усилия при разследване на различни видове тежка организирана престъпност. 

още от Политика