нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Гордън Браун: Без реформи Обединеното кралство може да стане провалена държава

Снимка: Guliver / Getty images

Ако в Обединеното кралство не бъдат извършени фундаментални реформи, то може бързо да се превърне в провалена държава, това пише бившият британски премиер лейбърист Гордън Браун в статия във в. „Дейли телеграф“, цитирана от Ройтерс.

По думите му хората са загубили доверие в начина, по който страната се управлява – в интерес на лондонския елит.

„Смятам ,че сега изборът е между реформирана държава и провалена държава. В Шотландия недоволството е толкова дълбоко, че то заплашва да сложи край на Обединеното кралство“, коментира Браун.

„Кой в Лондон е измислил това?“ е обичаен рефрен, отразяващ разочарованието на хората в откъснати общности, които смятат, че са невидими за управляващите в столицата“, пише Браун, който бе пример в периода 2007 – 2010 г.

Продължилата пет години криза с Брекзит, комбинирана с пандемията от COVID-19 , отслабиха връзките, които държат заедно Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, добавя той.

Според него премиерът Борис Джонсън трябва да реформира начина, по който се управлява Обединеното кралство.

„Пострадало от COVID-19, заплашено от национализъм и несигурно по отношение бъдещето си състояние след Брекзит, Обединеното кралство трябва бързо да преоткрие нещата, които го държат сплотено и да разреши проблемите, които го разделят“, пише още Браун.

 

 

още по темата
още от Политика