Гръцкият премиер направи „мини-преструктуриране“ на кабинета

Гръцкият премиер направи „мини-преструктуриране“ на кабинета

Гръцкият премиер направи „мини-преструктуриране“ на кабинета

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис направи първи промени в състава на кабинета си от началото на мандата си след парламентарните избори през юли 2019 година.

По време на пресконференция говорителят на правителството Стелиос Пецас обяви рокадите и описа този ход като „мини-преструктуриране“, чиято цел е да засили работата на икономическия фронт, но и да отговори на предизвикателствата на климатичните промени и реформите в социалната сигурност, пише атинското издание „Катимерини“.

„Изправен пред предизвикателствата на времето, вече успешният кабинет се подлага на оперативни подобрения от премиера, за да отговори още по-ефективно на исканията на гражданите“, отбеляза Пецас.

Теодорос Скилакакис, който до момента бе зам.-министър на финансите, вече е зам.-министър на фискалната политика. Заместник по въпросите, свързани с инвестициите и частно-публичните партньорства става Никос Папатанасис. Ново назначение има и в Министерството на труда, където проф. Панос Цаклоглу ще наблюдава промените в социалното осигуряване. Зам.-министър на здравеопазването, отговорен за психичното здраве, става депутатът Зои Рапти, а Николаос Тагарас ще се занимава с въпросите, свързани с опазването на околната среда.

Очаква се всички новоназначени министри да положат клетва до края на деня.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ