Христо Иванов: България може да е друга!

Христо Иванов: България може да е друга!

Христо Иванов: България може да е друга!

Днес бе учредена политическа партия „Движение Да, България”. Неин основател е Христо Иванов.

„Това, което ни събира днес е нетърпимост. И не просто нетърпимост към беззаконието и корупцията, бедността и деградацията.  Към безперспективността, тиранията на всевластната простащина, чудовищните лъжи в политиката и медиите, към унижението да си бежанец в собствената си страна…  С всички тези нетърпимости се свиква. Милиони живеят така. Това, което ни призова днес тук е нещо по-силно. Нетърпимото съзнание, че всъщност България може да е друга, че България заслужава друго. Това, което на мен лично не ми дава мира не е просто наблюдението колко лоши са нещата, а съзнанието, че България може много повече от това! Ако тя наистина беше една материално бедна и нища духом страна, ако народът ни беше наистина лош човешки материал, ако обществото ни беше необратимо болно, може би щяхме да се примирим, всеки да си намери колая тук или на вън… Но онова, което днес ни събира тук, за да се превърнем в политическа сила, която иска да промени пътя на родината ни е, волята да кажем Да, България ще има друга съдба”, заяви Иванов пред членовете на новата политическа формация.

Той посочи, че новата партия има подкрепата на 4500 регистрирани членове и над 500 дарители, които набраха до момента 90 000 лева. „За днешното учредително събрание по закон са ни необходими 500 души, планирахме 800, а дойдоха над 1200”, подчерта Иванов.

„Ние изведохме като своя знакова кауза борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения. Вярваме и, че това е онази голяма национална цел, която за всеки един от нас оправдава решението да се политизира, да оставим различията помежду си и да протегнем ръка за съдействие на всички други граждани и организации, които искат да се включат в тази борба. Казаха ни, това не е достатъчно, това е прекалено амбициозно, това е твърде популистко, това е твърде елитарно и никой няма да го разбере, и, последно - че вече не било 2013г.”, каза бившият министър на правосъдието.

По думите му всеки, който каже, че може да постигне която и да било от големите национални цели, без да се справи с корупционното завладяване на държавата, лъже. „Всеки, който каже, че българските граждани не разбирали важността на правосъдието и върховенството на закона, ни мисли за глупаци. И, всъщност, 2013 година не е свършвала и няма да свърши, докато не наложим законност и отговорност на недосегаемите и техните покровители”, категоричен е Иванов.

„Същите тези недосегаеми и техните покровители държат в плен институциите и тровят българската държавност. Това е много повече от простото крадене. Тези хора са дълбоката причина за безотговорността, некомпетентността, развихрянето на арогантната простащина, и за политическият рекет над бизнеса. Те развращават политическата и медийната ни система. Те са реалната причина за кражбите чрез монополите и картелите. Те задушават предприемачеството и обричат нашите родители на безнадеждна мизерия. Те рушат образованието и здравеопазването. Когато ежедневно слушаме как поредната възрастна жена е ограбена от телефонните измамници, някой има ли съмнение, че реалната причина за това те да не са в затвора, е корупция?! И мислите, че хората не виждат това?”, попита риторично Христо Иванов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ