Ицо Хазарта призова да бъде отнет имунитета на депутатите от "Възраждане"

Ицо Хазарта призова да бъде отнет имунитета на депутатите от Възраждане

Ицо Хазарта призова да бъде отнет имунитета на депутатите от "Възраждане"

Популярният рапър Ицо Хазарта, който понастоящем е и депутат от "Продължаваме промяната" настоя днес от трибуната в парламента главният прокурор да поиска свалянето на имунитета на депутатите от "Възраждане" заради подбуда към безредици. Поводът за острата му реакция беше декларация от името на ПП "Възраждане", според която отговорността за вчерашните събития пред Народното събрание е на управляващата коалиция и отказът им за диалогичност за съставяне на работна група, в която да влязат различни специалисти и лекари с различно мнение по темата Covid.

"Ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа: "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева". Не е ли правилно, господин главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора. Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти", обърна се задочно към Гешев Ицо Хазарта.

В отговор на призива заместник-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин обеща да направи справка как депутатският имунитет може да бъде отнет. "Ще направим една правна справка дали може да се очакват такива действия. Предполагам, че това се очаква от мен", отбеляза той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ