Гешев отмени срещата си с Корнелия Нинова за водната криза в Перник

Гешев отмени срещата си с Корнелия Нинова за водната криза в Перник

Гешев отмени срещата си с Корнелия Нинова за водната криза в Перник

Главният прокурор Иван Гешев отмени насрочената за днес среща с лидера на БСП Корнелия Нинова за водната криза в Перник. Тя беше планирана по искане на лидерката на БСП заради изразеното от нея желание  да предостави информация от значение за водените разследвания по повод водната криза в гр. Перник, напомнят от прокуратурата в съобщение на сайта си.

Междувременно обаче отт БСП анонсираха и брифинг в Перник, на който да разкажат за срещата в Прокуратурата. Именно това е причината за отмяната на срещата от страна на главния прокурор.

„Прокуратурата няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект“, категорични са от институцията.

„По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, Прокуратурата ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство. При заявена необходимост за предоставяне на информация от значение за упражняване на парламентарните правомощия на народните представители, поради значимостта и обществения отзвук на проблемите с водоснабдяването на населението в района на Община Перник, главният прокурор има готовност да предостави на Народното събрание обобщени данни за предприетите действия, след съгласуване с наблюдаващите прокурори“, съобщават от прокуратурата.

Междувременно, от петък Перник вече е на още по-строг воден режим. Водата от чешмите тече по седем часа на ден. Затворена е и детска градина заради лошо качество на водата.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ