нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Изправи се! Мутри вън!" ще предложи Росица Матева за член на ЦИК

Снимка: Мениджър нюз

На консултацията при президента Румен Радев утре обединението "Изправи се! Мутри вън!" ще предложи Росица Матева за член на ЦИК. Сега Матева председателства Обществения съвет към комисията.

Пред БНР председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова защити този избор така: "Адвокат с близо 30-годишна практика, тя е преминала през всички нива на изборната администрация. Била е член на СИК, на РИК. Беше член на Централната избирателна комисия през периода 2014 - 2019 година. В момента е председател на Обществения съвет към ЦИК и приносът на Обществения съвет за честността на вота, за популяризирането на машинното гласуване, е безспорен". 

От "Има такъв народ" заявиха за БНР, че ще спазят законовата процедура и ще обявят номинациите си на срещата с държавния глава.

Припомняме, че преди празниците депутатите решиха новата ЦИК да има по-малко членове – 15. Така в новата комисия от ГЕРБ ще имат четирима представители, от "Има такъв народ" и БСП – по трима, ДПС и "Демократична България" – по двама, а "Изправи се! Мутри вън!" – един. 
 

 

още от Политика