Как депутатите ще гласуват номинацията на Емил Димитров за екоминистър

Как депутатите ще гласуват номинацията на Емил Димитров за екоминистър

Как депутатите ще гласуват номинацията на Емил Димитров за екоминистър

Новият парламентарен сезон започва с министерска оставка, министър в ареста, избор на нов екоминистър, а също и с подготовка от страна на опозицията на вот на недоверие, в областта на околната среда и водите. Те трябва да гласуват оставката на Нено Димов като министър на околната среда и водите и на негово място да подкрепят или да отхвърлят номинацията на Емил Димитров – Ревизоро. Мненията преди вота в пленарната зала, обаче, са разнопосочни.

„В пленарна зала ще гласуваме „за” номинацията на Емил Димитров. Смяната на един министър с друг не бива да е кой знае какъв казус или новина. В крайна сметка всеки един, заемащ висша държавна длъжност трябва да е готов  и да носи оставката си в джоба. Ситуацията в Перник наистина е критична. Поради умишлени или неумишлени действия, хората са подложени на един много сериозен режим и ние няма как да си затваряме очите за това“, заяви пред Нова телевизия Александър Ненков - зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

„Специалитет на министър-председателя е да стовари цялата отговорност на главата на някой друг. В случая това са Патриотите. Как те приемат това – не зная. Водната криза е един от компонентите на околната среда, а във всеки неин елемент има огромна криза. Това не може да бъде отговорност на един министър, а на този, който управлява държавата. Затова ние ще гласуваме „против” номинацията на Емил Димитров – Ревизоро”, заяви Явор Божанков - депутат от ПГ на "БСП за България".

„Снощи имахме дълги дебати в групата ни. Стигнахме до извода, че от цялата ситуация трябва да се дистанцираме от два важни момента. Единият е да покажем, че единствено ние от ВОЛЯ нямаме никаква отговорност. Виждате, че през изминалите месеци обвиненията текат между различните партии, но може би наистина не само този министър е отговорен за кризата. Дистанцираме се и от това държавата да бъде управлявана на този квотен принцип. При гласуването ние ще напуснем залата, за да покажем, че държавата не може да се управлява на парче”, коментира Кръстина Таскова - зам.-председател на ПГ на ВОЛЯ.

„Ще подкрепим оставката на Нено Димов и избора на Емил Димитров - Ревизоро. Нено Димов трябва да може да изчисти името си. Според нас той е най-малко виновният по цялата верига. Остават открити въпросите защо досега е бездействано и защо не са търсени начини за финансиране на ВиК мрежата”, заяви Красимир Богданов - депутат от ПГ на "Обединени патриоти". 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ