Карадайъ: Народът иска промяна, а тя минава през диалог и компромиси

Карадайъ: Народът иска промяна, а тя минава през диалог и компромиси

Карадайъ: Народът иска промяна, а тя минава през диалог и компромиси

Народът иска промяна и тази промяна минава през диалог и необходимите компромиси в името на голямата цел - достоен живот за всеки български гражданин. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на първата си официална реч от трибуната на новия 46-и парламент

„Тази промяна минава през политическа мъдрост, държавническо мислене и поведение, плюс експертен капацитет. Ако заменим едно безвремие с друго безвремие, няма смисъл да си губим времето. Ако вместо джипката, от телевизора чакаме какви постижения има от управляващите, няма смисъл да си губим времето“, допълни той

Карадайъ каза, че българските граждани са изтощени от избори, от предизборни обещания и демонстрации на безпомощност, прикрита зад арогантно поведение.

„Всички, които поемат управлението, трябва да знаят, че няма време. Час по-скоро трябва да се посочат приоритетите и да се представи управленската програма. Нека тя е с ясни и къси срокове по всеки приоритет. Само кратките срокове и ускорените темпове, съчетани с правилни решения, могат да излекуват нанесените поражения“, коментира Карадайъ.

По думите му успехът изисква жертви и всички ние трябва да сме готови за това.

Той заяви, че реформите изискват по-голямо доверие, каквото не предполагат изборните резултати, но е възможно това да се случи, ако се постигне консенсус между управляващи и опозиция в парламента на базара на диалог и взаимно уважение.

„От ДПС призоваваме за такъв консенсус и сме готови за диалог. Призоваваме партиите да имат отговорност преди всичко пред бъдещето на страната ни“, добави Карадайъ.

"Моментът е исторически, мисията е историческа - няма нищо по-велико от това да имаш волята и решиммоста с нужния капацитет и визия, да промениш света, независимо дали си малцинство или не. Искрено пожелаваме успех на управляващите, но и ги предупреждаваме - България не може да си позволи ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност", допълни още Карадайъ.

Той отговори и на коментари на Христо Иванов от „Демократична България“.

„Господин Иванов, ако имате комплекси от миналото си, не ги адресирайте към други. Назидателният тон не отива на вицепремиер обвиняващ в корупция властта, в която самият той е участвал.“, каза Карадайъ.

„Разклащането на българския суверинитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси, медиен монополист, като Прокопиев с корупционните им намерения. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон, а призивът е за диалог и конструктивизъм", заяви още председателят на ДПС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ