ДПС още мисли да подкрепи ли БСП за вота на недоверие

ДПС още мисли да подкрепи ли БСП за вота на недоверие

ДПС още мисли да подкрепи ли БСП за вота на недоверие

ДПС не знае дали ще подкрепи вота на недоверие към управлението. Това обяви председателят на партията Мустафа Карадайъ пред журналисти във връзка с искания вот на недоверие към правителството от БСП.

„Ще се запознаем с мотивите на внесения вот на недоверие. Ръководството на партията и парламентарната група ще вземат съответното решение“, допълни той.

Според него някои теми са притеснителни. „След като се случва нещо такова в Перник през 21 век, значи има нещо притеснително. Ако премиерът е последователен в своите действия, докато текат разследванията е редно временно да отстрани съответните министри, срещу които се води разследване“, обясни още Карадайъ.

И допълни: Имаме претенции към целия кабинет и към Нено Димов, и към другите министри.

Опит с локални мерки да се потуши национална криза - така пък определи акцията в Перник лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Проблемът в Перник е само един от случаите, в които има безстопанственост и безотговорност по отношение на управлението на водните ресурси“, допълни тя и продължи с критиките. „Не чувам нищо да е направено по отношение на боклука, на мръсния въздух. Оставките отдавна трябваше да са факт, но нашия вот на недоверие е към правителството. Защото министрите са просто изпълнители на една политическа воля, на един модел на управление, който доведе то този резултат след 10 години управление на ГЕРБ. Не сме водили разговори с другите партии. Искаме да подготвим много сериозно мотивите и да ги представим на колегите от другите парламентарни партии. Това ще стане другата седмица четвъртък и петък“, допълни Нинова.

Автор: Цветелин Димитров

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ