Каракачанов: Държавата не може да бъде само касиер

Каракачанов: Държавата не може да бъде само касиер

Каракачанов: Държавата не може да бъде само касиер

„Логиката е ясна - няма да бъде продължено извънредното положение, за да може обществото да се адаптира. Да, промените в закона са приемливи, но в парламента ще има много нюанси. За мен и моите колеги е по-важно какво правим след коронавируса. След като няма изънредно положение, как здравния министър ще може да налага решения в различни ситуации. Това на практика не е ли продължение на извънредното положение?“, заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Той определи двата сектора, които трябва да се стимулират – туризъм и земеделие. И припомни предложенията на ВМРО за намаляването на ДДС на 5% с цел да се подпомогне туризма.

„Държавата не може да бъде само касиер. Тя трябва в такива ситуации да подпомага, за да може тези пари да се върнат. Има анализи, че тези средства, които ще отидат за подпомагане, ще се върнат обратно в бюджета. Тези 15 милиарда, които дава туризма, ако можеш да ги зачеркнеш, тогава няма да му помагаме. Другият сектор, който е важен е земеделието. 20% са само български продукти. Парадоксално е държавата, която е хранила Европа, сега да вкарва 80% от яденето. Но ако убием и това, което имаме, догодина ще внасяме всичко“, каза още той.

Според него има начин вносът от ЕС да бъде временно ограничен, когато е сезонът на продукцията у нас и така да се стимулира родното производство.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ