Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Каракачанов гони по популярност премиера Борисов

Снимка: Мениджър Нюз

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов гони по популярност премиера Бойко Борисов. Това става ясно от последното изследване на нагласите на българите, проведено от „Тренд” по поръчка на „24 часа”.

Министър-председателят продължава да е най-одобряваният партиен лидер с 36% положително отношение. Лидерът на ВМРО печели симпатиите на 29% от анкетираните. В първата петица попадат още Корнелия Нинова (24%), Веселин Марешки (24%) и Татяна Дончева (19%).

Най-ниски резултати по този показател срещат Христо Иванов (10%), Мустафа Карадайъ (10%), Румен Христов (9%), Румен Петков (9%), Костадин Костадинов (8%) и Атанас Атанасов (7%).

С най-висока неразпознаваемост остават Костадин Костадинов (45%) и Румен Христов (42%).

Инициативата на ГЕРБ за намаляването на държавната субсидия за партии на 1 лев на получен глас на избори среща одобрението на 69% от всички български граждани, а 14% не го подкрепят.

На въпрос с предварително зададени опции за това колко трябва да получават партиите като субсидия от държавата, най-висок процент събира опцията 1 лев (42%), а 25% смятат, че партиите не трябва да получават пари от държавата. Само 2% са на мнение, че партиите трябва да получават повече от 7 лева на получен глас на избори.

Въпреки внушителното мнозинство, което подкрепя намаляването на държавните субсидии за партиите, 47% от интервюираните са на мнение, че с това решение партиите ще станат по-зависими от бизнеса, а 26% са на противоположното мнение.

още от Политика
12
Четвъртък
Декември