Каримански: Да покажем сговор, пристойно поведение и родолюбие

Каримански: Да покажем сговор, пристойно поведение и родолюбие

Каримански: Да покажем сговор, пристойно поведение и родолюбие

Точно в тази зала, наречена от Захари Стоянов „свещена“, в която се гласуват законите с мисъл за бъдещето на нашето отечество, бих искал да покажем сговор, пристойно поведение и родолюбие, подобаващо на високия морал и почтеност на народния представител. За това призова от трибуната на първото заседание на 47-ото Народно събрание Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

„Съществуват три основни принципа, според които човешкият живот процъфтява – разнообразието на хората, любознателността и развитието на творческото начало“, обяви той.

По думите му е настъпило времето хората с пристойно поведение, почтеност, знания, умения и опит „да обединят усилия и да запретнат ръкави в решаването на животрептящите неотложни проблеми от ежедневието на хората“. „Необходимо е да спрем да се оправдаваме, а да действаме, да правим нещата да се случват“, каза Каримански, който изнесе встъпителната реч от името на „Има такъв народ“ вместо Тошко Йорданов, както се случи в предишните два парламента, в които партията имаше представителство.

„Нека впрегнем цялата си креативност и съзидателна мощ и предложим на обществото истинска и осезаема промяна, свързана с високи нравствени критерии и стандарти, независимо от политическата окраска“, призова той.

Той очерта и два начина за борба с „невежеството, корупцията и дребните, малки хитри човечета, яхнали държавата в своя угода“. „Единият е посредством закона, а другият е със сила. Първият е присъщ на човека, вторият – на животните“, поясни Каримански.

„Парламентарната група на „Има такъв народ“ ще направи всичко възможно да бъде съставено правителство, парламентът да работи през целия си мандат. Ние ще се стремим да следваме трите принципа за процъфтяване на човешкия живот и хората в България да бъдат спокойни“, допълни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ