Ким Чен Ун за трети път в Китай

Ким Чен Ун за трети път в Китай

Ким Чен Ун за трети път в Китай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун планира визита в Китай от днес и среща с президента Си Дзинпин - седмица след историческата среща с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур, съобщиха японски медии, цитирани от Франс прес.

Агенция „Киодо“ цитира дипломатически източници, че в Пекин очакват „висш северокорейски представител, може би Ким“.

Ако новината бъде потвърдена, това ще е третото посещение на Ким Чен Ун в Китай за по-малко от три месеца. В края на март той направи първата си визита в чужбина, откакто дойде на власт през 2011 г. и тя беше в Китай. Второто му пътуване беше през май до пристанищния град Далиан в североизточната част на Китай.  

Според ТАСС Ким вече е пристигнал в Пекин с личния си самолет  ИЛ-62. С друг самолет, АН-148, е кацнала делегацията, а трети – товарен ИЛ-76, докарал лимузините на севернокорейския лидер. По данни на японската телевизия NHK Ким и делегацията веднага се отправили към правителствената резиденция "Дяоюйтай" в центъра на Пекин.

По-рано централната китайска телевизия съобщи, че предстои визита на Ким на 19 и 20 май, на която той и Си Дзинпин ще обсъдят ситуацията на Корейския полуостров и срещата КНДР-САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ