Кирил Петков: Имаме обща цел - България да върви напред

Кирил Петков: Имаме обща цел - България да върви напред

Кирил Петков: Имаме обща цел - България да върви напред

Имаме обща цел - България да върви напред, нямаме време за губене. Не е на база търговия на хора и места, а на база полrтики. Ще фокусираме върху съвпаденията. А за различията - това няма да е от зла умисъл от останалите хора. Важно е да се убедим един друг. Всички коалиционни партьори ще бъдат на масата. Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който даде старта на серията от дискусии днес с БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" по ключови политики с цел изработване на коалиционно споразумение.

По думите му, идеята е всички коалиционни партньори да си кажат мнението по всички политики, да се видят общите точки, а там, където има разлика, да се влезе в експертен дебат. Другата цел била да се изгради мултипартиен екип.

"Оптимист съм със сигурност, че трябва да има правителство до края на годината", каза още Петков.

Първите две дискусии на експертните групи са в ресорите "Енергетика" и "Икономика". Кирил Петков участва в групата, обсъждаща икономическата тема, а Асен Василев в работната група за енергетиката. Участниците в дискусията запазиха едноминутно мълчание в памет на загиналите при тежкия пътен инцидент на АМ "Струма".

Петков обясни, че на днешната дискусия първо ще се откроят общите политики, като изтъкна, че в програмите на политическите формации, участващи в дискусията, огромна част от точките са общи. "Мисля, че тези общи точки веднага могат да залегнат в нашата програмата в коалиционното споразумение. По точките, по които има различия, ще има експертни дискусии и ще се прецени кои и в какъв порядък да се приемат", допълни той. 

Разговорите са част серията от дискусии по ключови политики за изработване на коалиционно споразумение. Във всяка от дискусиите по различните теми са поканени да участват от БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". На тях ще бъдат обсъдени основните проблеми на съответния сектор, предложенията и мерките, които се предвиждат според програмите на различните партии. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ