Кирил Петков обеща с Асен Василев да са част от промяната

Кирил Петков обеща с Асен Василев да са част от промяната

Кирил Петков обеща с Асен Василев да са част от промяната

С президента съм имал много положителни разговори. Моята гледна точка, когато взимаме решението с Асен Василев, е как може да продължим промяната по най-ефективния начин. Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това. Вярвам, че България може да се промени много бързо, стига да се правят правилните стъпки. Определено имаме идеи. Това заяви министърът на икономиката Кирил Пектов в Благоевград във връзка с евентуален политически проект или участието му в новото служебно правителство, което ще бъде назначено от Румен Радев на 16 септември. 

От думите му стана ясно, че заедно със служебния финансов министър в момента обсъждат как да продължават да бъдат част от промяната.

"Докато съм служебен министър няма да говоря за политическо бъдеще. Дори и в тези последни дни искаме да свършим реални задачи. Обещавам, че след 2 дни с най-голямо удоволствие ще ви кажа моите бъдещи планове", каза още той, оправдавайки се, че докато са служебни министри трябва да са аполитични. 

"Тъй като постоянно ме питат къде са ми бизнесите и къде съм си плащал данъците, искам да кажа, че през последните 12 години съм си платил всички данъци в България и съм абсолютно горд, защото не са малко. Ако се съберат, със сигурност са над 1 млн. чисти данъци към държавата. Всички те са платени на базата на експортни продукти, износ от България в чужбина, като работната ръка е била 100% в България. Бизнесите ми са български. Всичко се работеше оттук. Плащал съм всяка една стотинка от данъците си навреме. Горд съм да застана пред вас и да го кажа", заяви министърът на икономиката. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ