Кого ще ударят новите санкции на САЩ срещу Русия

Кого ще ударят новите санкции на САЩ срещу Русия

Кого ще ударят новите санкции на САЩ срещу Русия

"Кого ще ударят новите санкции" на САЩ срещу Русия и кого ще "довършат докрай", обяснява онлайн изданието "Газета".

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа вчера указ, целящ да затегне режима на санкции срещу Русия. Документът оправомощава министъра на финансите и главата на Държавния департамент да вземат финансови и визови мерки срещу руски частни лица и компании, освен това забранява на американските финансови институции да развиват бизнес с лица, включени в санкционните списъци.

Няколко часа по-късно Държавният департамент реагира с допълнение от 33 нови имена и названия към черния списък на лица и структури, действащи в интерес на руските отбранителни и разузнавателни организации. Американските санкции ще обхванат и всеки, който съзнателно участва в значителни бизнес операции с тях, се казва в публикацията.

Външнополитическото ведомство на САЩ уточни, че новият списък включва 27 физически лица и 6 структури, предаде БТА. Сред последните са по-специално частната военна компания "Вагнер" и предприятието "Оборонлогистика", чиято фирма-майка "Ростех" вече е санкционирана.

Като свързани с руски разузнавания в списъка са добавени Агенцията за интернет изследвания, няколко фирми, бизнесменът Евгений Пригожин, редица служители от военното разузнаване към Генщаба и началникът на това управление Игор Коробов. С тези допълнения черният списък в рамките на закона "За противодействие на противниците на Америка чрез санкции" включва вече 72 позиции.

"Комерсант" припомня, че американските законодатели също са готови за по-нататъшно разширяване на антируските санкции. В Конгреса са внесени пет законопроекта, предвиждащи нови твърди мерки спрямо Москва. Единият ограничава операциите със суверенния дълг на Руската федерация и предвижда наказания за компаниите, сътрудничещи с предприятия от енергийния сектор на Русия.

Електронното издание "Бел" и всекидневникът "РБК" поместват пълния списък на лицата, обхванати от антируските санкции на САЩ, информира Би Би Си.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ