Корнелия Нинова: Имаме листи с професионалисти и честни хора

Корнелия Нинова: Имаме листи с професионалисти и честни хора

Корнелия Нинова: Имаме листи с професионалисти и честни хора

„Целта ни е да сме първа политическа сила. Имаме ясна предизборна програма и план за управление, готови листи с професионалисти и честни хора.“ Това заяви в ефира на БНР лидерът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че за предстоящите парламентарни избори левицата залага на хора, опитни с експертността си и е съставен „богат отбор от професионализъм, почтеност, младост и опитност“.

Нинова коментира и оттеглянето на членове на БСП. По-рано тази седмица Боян Чуков напусна структурите на политическата формация и влезе във ВМРО. Същото се случи с изключения от БСП депутат Иван Иванов, който ще бъде включен в листата на ВМРО във Варна. „Всеки е свободен да направи своя избор, а хората да си преценяват за този избор и да решават как да гласуват“, отбеляза тя.

По думите ѝ фокусите в работата на БСП ще са здравеопазване, икономика, образование, доходи, бедност, неравенство и екология. „Все повече средства се отделят за здравеопазване, но качеството и достъпността до него не се подобряват. Искаме болниците да не са търговски дружества, а да са лечебни заведения, да се намали ДДС на лекарствата на 9%, за да станат по-достъпни, да се направи регионализация на здравеопазването – във всеки регион да има спешна, доболнична и болнична помощ, да се регулират заплатите на хората, които работят в здравния сектор“, каза още Нинова.

„В образованието – държим на един учебник за един клас в цялата страна с преглед на съдържанието, което да бъде сведено до разбираемо за децата, да нарастват заплатите на учителите, защото те са хората, които са най-близо до проблемите в образованието“, допълни още тя.

В новия парламент БСП ще настоява за възстановяване на блиц контрола, месечен отчет на премиера пред парламента, за трайно законодателство без лобизъм и предварителна оценка на кой помага един закон, както и за това парите на хората, платени от данъци, да се харчат през парламента.

Лидерът на левицата направи и равносметка за работата на 44-тото Народно събрание. „Този парламент беше подчинен на премиера, което кардинално променя основите и принципите на държавността, на правовата държава и парламентарната република“, категорична бе тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ