Корнелия Нинова оттегли оставката си

Корнелия Нинова оттегли оставката си

Корнелия Нинова оттегли оставката си

Корнелия Нинова се отказа от оставката си като лидер на БСП, предаде „24 часа“.

Това се случи в началото на 49-тия конгрес на левицата, на който делегатите на БСП ще анализират доклада за представянето на партията на изборите за Европейски парламент както и подготвителните дейности за предстоящите през есента местни избори.

Словото, с което Нинова обяви решението си, бе посрещнато с бурни аплодисменти, като лидерът на БСП заяви, че приема това за вот на доверие.

„Днес трябваше да внеса официално уставно, юридически и писмено оставката си и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го правя. Не внасям своята оставка, като съм напълно наясно какво ще последва, заяви Нинова“, каза Нинова.

„Имах два варианта - оставка на всяка цена, на инат, запазване на личното ми достойнство и его, но и хаос в партията и авторитарна власт в държавата. Вторият - поемам лични щети върху себе си, което се отразява на личния ми авторитет, но предпазвам партията от хаос и загуба на изборите“, добави тя.

Дотук се стигна, след като Нинова подаде оставка на Пленум на партията на 28 май, заради незадоволителните резултати на изборите за Европейски парламент, на които левицата остана втора след ГЕРБ с повече от 5% разлика.

Днес конгресът на БСП трябваше да реши кой ще заеме поста на Нинова до провеждането на избори за нов председател през февруари 2020 г., когато чрез пряк вот за нов лидер ще гласува цялата партия

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ