Корнелия Нинова номинирана за водач на листа в София

Корнелия Нинова номинирана за водач на листа в София

Корнелия Нинова номинирана за водач на листа в София

БСП обяви първи номинации за депутати и водачи на листи за предстоящите парламентарни избори. На този етап, номинациите са само за столицата.

Лидерът на партията Корнелия Нинова и Калоян Паргов са номинирани за водач на листата в 25 многомандатен избирателен район (МИР), който обхваща районите Банкя, "Връбница", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър" и "Овча купел". Район "Надежда" постави сред избраниците си кандидата за районен кмет от 2019 г. Стоян Цветков, който достигна до балотаж. Част от номинираните в "Люлин" са кандидатът за кмет на района от БСП Мая Александрова, която през 2019 г. се класира на балотаж и координаторът на Градската организация за 25 МИР Станислав Младенов. 

Организацията в "Средец" посочи за водач на листата в 24 МИР Калоян Паргов и Георги Свиленски. Това е избирателният район в столицата с най-малък брой жители и в него влизат кварталите "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище", "Подуяне", "Сердика", "Слатина" и "Средец". Район "Средец" издигна още Димитър Данчев, Крум Зарков и Христо Проданов, без да посочва за кой избирателен район. Сред посочените за депутати са също дипломатът Володя Нейков и младият международник Николай Маринов. Район "Искър" издига председателя си Борис Цветков - бивш народен представител и общински съветник от БСП, председател на градската организация на Българския антифашистки съюз. 

Социалистите от "Изгрев" посочват за водач на листа Христо Проданов, а сред номинираните за народни представители от същия район са Благовест Кирилов – председател на Управителния съвет на Българската асоциация на секторите софтуер и изнесени услуги, Момчил Неков – бивш евродепутат и Стоян Мирчев – народен представител в 44-тото НС. Район "Изгрев" е част от 23-ти многомандатен избирателен район (МИР) в София и обхваща 8 от общо 24-те административни района на Столична община – "Витоша", "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" и "Триадица". 


 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ