Борисов отсъства от дебатите за вота, но гледа по телевизора

Борисов отсъства от дебатите за вота, но гледа по телевизора

Борисов отсъства от дебатите за вота, но гледа по телевизора

„Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 за провала му в борбата с копруцията. БСП многократно настоя в пленарна зала премиерът да бъде привикан и да присъства на дебата в отговор на което председателят на парламента Цвета Караянчева най-сетне отговори от негово име, че има важни международни срещи и затова не може да присъства на дебатите по вота на недоверие.

"Уведомила съм премиера, той гледа по телевизора", каза Караянчева и подчерта, че в залата са вицепремиери и министри са в залата, а вотът е към цялото правителство.

Според официалните съобщения на правителствената информационна служба до момента Борисов е направил две срещи днес - и двете с чужди посланици. По обед той е разговарял с турския посланик Хасан Улусой, а малко по-късно - с руския първи дипломат у нас Анатолий Макаров.

Исках да дам на премиера папка със сигнал за корупция на българската граница, включително и с лекарствени средства, но като не идва да си я вземе, ще го направим публичен, обяви червеният Славчо Велков.

„Вотът приключи преди да е започнал. Обръщам се най-вече към българските граждани. Уважаеми български граждани, правим този вот на недоверие за вас. Всеки от вас е свободен човек да подкрепя БСП, ГЕРБ, ОП, „Воля“, ДПС. Това е свободен избор, но всеки от вас е срещал в живота си корупцията”, заяви в основната си реч по вота лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи, че вотът на недоверие е за хората, за да имат смелост, сили, да ги освободи от страха и да им даде самочувствие, че никое правителство не е по-голямо от тях.

„Този вот не е само за БСП и на БСП. Той е на майките на децата в София, които не са си платили и не са в онзи списък за детските градини с предимство. То е за работниците, които не са си получили заплатите, но работодателите ще се измъкнат от отговорност, защото са си платили, на когото трябва или са близки до властта. Той е на собствениците на малки и семейни фирми, които няма да получат обществена поръчка”, подчерта Нинова.

„Не се предавайте, може да е трудно, може да е бавно, но рано или късно, който краде от вас, независимо какъв - свой или чужд, ще лежи в затвора. Уважаеми българи от ГЕРБ, БСП, ДПС, всички преди да сме партийци ние сме българи, просто не се предавайте. Рано или късно, колкото и да е трудно, България ще стане нормална държава. Обещавам ви го”, заяви лидерът на БСП.

"Силата на нашата партия е в лидера Бойко Борисов, който без страх разкрива всички схеми на корупция и предава лицата на прокуратурата”, заяви в отговор на обвиненията на Нинова депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ