Кой е Пламен Николов?

Кой е Пламен Николов?

Кой е Пламен Николов?

Преди минути депутатът от „Има такъв народ“ Пламен Николов официално получи проучвателния мандат от президента Румен Радев за съставяне на правителство. Какво обаче има в биографията на кандидата за премиер на партията?

Николов е генерален мениджър на американския бранд за спортни стоки за плуване FINIS Inc. за Европа, Близкия Изток и Африка. От профила му в LinkedIn става ясно, че заема поста от 2012 година, а европейският офис на бранда е разположен в София, в Научно-производствена зона „Хаджи Димитър“, на улица „Малашевци“ 8. Централата на FINIS се намира в щата Калифорния.

Преди това е бил кънтри мениджър на българския клон на германската марка за производство на електрически инсталации Gustav Hensel. Работил е и за автомобилните компании Daihatsu и Toyota, където се е занимавал основно с продажби.

Завършил е образованието си в СУ „Св. Климент Охридски“, доктор е по философия на правото, политиката и икономиката. Има специализация в университета в Клагенфурт, Австрия. Владее английски, немски и руски език.

Първата среща на Николов с лидера на ИТН е през 2018 г., когато участва в кастинг за политици на Трифонов. Тогава в кратка презентация поставя фокус върху образованието като „един от най-сериозните елементи за националната сигурност на една държава“ и на промените, които трябва да се извършат в системата, включително незабавно изготвяне на „стратегия за спиране изтичането на мозъци от страната“. Споменава и за утрояване на възнагражденията на учителите.

 

 

По това време Николов споделя, че във FINIS управлява 14 души и че един служител работи за 2.6 души, но отрича персоналът да е експлоатиран.

Според биографията му в официалния сайт на „Има такъв народ“ е работил с клиенти като Amazon, eMAG и Intersport.

Николов е депутат от Шумен в 46-ия парламент, родом е от Горна Оряховица, вчера е навършил 44 години.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ