Купуваме два кораба минни ловци от Нидерландия

Купуваме два кораба минни ловци от Нидерландия

Купуваме два кораба минни ловци от Нидерландия

България купува два кораба /минни ловци/ от Кралство Нидерландия за нуждите на военноморските ни сили. Договорът, който Народното събрание днес ратифицира, е на стойност от 1,996 млн. евро. без ДДС, информира БТА.

„Цената не е голяма, корабите не са нови, но след тяхното възстановяне и осигуряването на нашите ремонтни органи и на военните формирования за подготовка и поддръжка, това е положително и ние ще го подкрепим“, заяви Кольо Милев от „БСП за България“. И добави, че групата ще подкрепи договора, тъй като военноморските ни сили имат нужда от тях.

„Корабите са изключително добри. Придобиването им е важно с оглед чистотата на водните пътища в Черно море. С три минни ловци и три редови миночистача - ще бъдат напълно възстановени способностите за борба с минната опасност“, отбеляза депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев.

„Това е добре за флота, защото е начин да мотивираме Българската армия. В крайна сметка ще повишат отбранителните способности на Българската армия“, коментира Николай Цонков от „БСП за България“. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ