Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Лидерът на Хонконг предупреждава за икономическо цунами ако не спрат протестите

43

Снимка: Guliver / Getty images

Регионалният ръководител на Хонконг Кари Лам заяви днес, че продължаващите антиправителствени протести може внезапно да доведат до траен икономически срив, предаде ДПА.

Тя поясни, че се е консултирала с бизнес лидери, които се опасяват от неблагоприятен ефект от протестите за дълъг период. По думите й един бизнесмен окачествил демонстрациите като икономическо "цунами".

Лам, която според протестиращите трябва да подаде оставка заради предложения от нея законопроект за екстрадиция в Китай, призова жителите на Хонконг да престанат "да оправдават насилието". Тя добави, че през последните дни е намалял броят на чуждестранните туристи в Хонконг и че е спаднало потреблението като цяло, предаде БТА.

Досега 22 държави са отправили към своите граждани предупреждения, ако имат намерения да пътуват за Хонконг. От средата на юни там има поредица от продемократични протести, които полицията се опитва да разпръсне със сълзотворен газ, лютив спрей и гумени куршуми.

Кари Лам е заявила, че законопроектът за екстрадиция е "мъртъв". Това обаче не успокоява протестиращите и те искат той да бъда изтеглен официално, предаде ДПА

още от Политика
21
Сряда
Август