Макрон готви рокади във френското правителство

Макрон готви рокади във френското правителство

Макрон готви рокади във френското правителство

Президентът на Франция Еманюел Макрон потвърди намерението си да направи промени в правителството в условията на възстановяване на страната от епидемията от Ковид-19, но остави открит въпроса за съдбата на министър-председателя. Макрон оповести плановете си в интервю за регионални издания, публикувано снощи, предаде Ройтерс.

Ще трябва два направя избор, за да поведа страната по нов път. Новият етап предполага нови цели за независимост, възстановяване, помирение и нови методи за тяхното постигане. За това ще се бори нов екип, каза президентът.

Интересът към това дали Едуар Филип ще запази премиерския пост, нарасна, след като в медиите изтече информация за разногласия между премиера и президента. Освен това, Филип спечели изборите за кмет в град Хавър, информира БТА.

Макрон подчерта, че една от реформите, която иска да прокара през последните две години от мандата си, е коренната промяна на пенсионната система.

Спекулациите за промени в кабинета нарастват, тъй като на местните избори в неделя "зелените" победиха в няколко големи града.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ