Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Макрон: Търговското напрежение е лошо за всички

Въпросът с климатичните промени е важен за всички и очакванията на Макрон са, че, въпреки съществуващите различия в позициите на отделните участници в Г-7, ще се намери обща формула за сътрудничество.  Снимка: Guliver/ Getty Images

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че намира съвременния капитализъм за „полудял и деградирал“, предава агенция ТАСС. Той е категоричен, че световната система на международните отношения трябва да се преразгледа след срещата от високо равнище на Г-7 в Биариц.

Това обаче не означава, че моделът, който трябва да бъде разработен, ще сложи край на системата на пазарна икономика, подчерта Макрон.

"Сегашният модел е деградирал, тъй като демократичната система е деградирала. Защото самият капитализъм е деградирал и е полудял поради простата причина, че ние сами създаваме онези прояви на неравенство, които впоследствие не можем да разрешим.", добави френският президент.

Освен това Макрон заяви, че ще отстоява виждането за постигане на споразумения в различни конфликтни точки по света като Иран, Сирия, Либия и Украйна. Тези договорености трябва да послужат за предотвратяване на ескалацията там и за защита на мира във въпросните държави.

още от Политика
28
Петък
Февруари