Марешки: Невинен съм и ще се защитавам пред съда в България

Марешки: Невинен съм и ще се защитавам пред съда в България

Марешки: Невинен съм и ще се защитавам пред съда в България

Лидерът на партия„Воля" Веселин Марешки е категоричен - няма да бяга от страната и ще се защитава пред съда в България. Коментарът му идва само ден след като получи 4-годишна присъда за рекет и изнудване. Той е обвинен, че е изнудвал мъж за сума от 10 000 лева, която трябвало да е месечен наем за пицария. Според съда деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Марешки пък категорично заяви, че изнудване не е имало.

"Вярвам, че накрая справедливостта ще възтържествува. Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен. Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция и че съдебната система е независима", обяви в ефира на Нова телевизия лидерът на „Воля". 

"Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно. За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен", допълни Марешки. 

На въпрос дали е убеден, че след станалото трябва да даде подпис от необходимите 160 за свикване на ВНС той отговори: "Аз съм убеден, че след като един плаж, според президента, е много по-стойностен от моята свобода, ще му направя оферта – абсолютно безвъзмездно да подаря плажа на президента, той да си подаде оставката и да стане един олигарх с плаж", каза Веселин Марешки. 

Той е убеден, че „Воля"ще има още един мандат в парламента. "Ние имаме какво да вършим", обяви Марешки.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ