Майк Пенс гарантира безопасен преход на властта

Майк Пенс гарантира безопасен преход на властта

Майк Пенс гарантира безопасен преход на властта

Американският вицепрезидент Майк Пенс увери, че ще осигури безопасен преход на властта към Джо Байдън, малко повече от седмица след като поддръжници на държавния глава Доналд Тръмп обсадиха Капитолия във Вашингтон.

Това обещание той направи преди брифинг за сигурността в централата на Федералната агенция за управление на извънредните ситуации и по време на среща със служители от Националната гвардия, предаде „Ройтерс“.

„Всички преживяхме този ден – 6 януари. И както президентът даде да се разбере, ние се ангажираме с подреден преход и безопасна инаугурация. Американският народ не заслужава по-малко от това.“, каза Пенс.

По думите му Джо Байдън и Камала Харис ще положат клетва на 20 януари „по начин, съобразен с нашите история и традиции, и по начин, който отдава почит на американския народ и САЩ“.

Тази седмица Доналд Тръмп, който не планира да участва в церемонията по предаване на властта, стана първия в историята президент, срещу когото за втори път в рамките на мандата му бе задействана процедура по импийчмънт. Вицепрезидентът бе сред най-верните му съюзници, но си навлече гнева на държавния глава, след като отказа да блокира удостоверяването на победата на Байдън на изборите от 3 ноември.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ