Мичиган няма да отмени победата на Байдън заради Тръмп

Мичиган няма да отмени победата на Байдън заради Тръмп

Мичиган няма да отмени победата на Байдън заради Тръмп

Още един провал в опитите на Доналд Тръмп да отмени загубата си на изборите в САЩ – депутатите от Мичиган посочиха, че няма да отменят прогнозираната победа на Джо Байдън в щата.

Те обещаха да следват „нормалния процес“ при утвърждаване на вота след заседание на Белия дом, предаде „Би Би Си“.

По-рано в петък Джорджия нанесе на американския държавен глава още един удар, след като потвърди тънката разлика в гласовете в полза на Джо Байдън. Демократът трябва да встъпи в длъжност на 20 януари като 46-ия президент на САЩ.

Победата му в избирателната колегия, която определя кой да стане президент, се очаква да бъде с 306 гласа спрямо 232 за Тръмп. Кандидатът на Демократическата партия води с близо 6 млн. гласа.

Каква е следващата стъпка на Тръмп?

След поредица от съдебни поражения екипът му се надява да убеди законодателните органи, контролирани от неговите съмишленици републиканци в ключови щати, да игнорират резултата от изборите и да обявят Тръмп за победител според множество американски медии.

Освен това президентът обмисля да покани законодатели от Пенсилвания, където също загуби, в Белия дом.

Гласовете си секциите в Мичиган трябва да удостоверят в идния понеделник. Анализатори считат за много малко вероятно Тръмп да преобърне резултатите.

На този фон Байдън отпразнува 78-ия си рожден ден вчера.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ