Наследникът на Меркел се извини, че плагиатствал в книга

Наследникът на Меркел се извини, че плагиатствал в книга

Наследникът на Меркел се извини, че плагиатствал в книга

Спряганият за наследник на германския канцлер Ангела Маркел, Армин Лашет, се извини за извършването на плагиатство в своя книга от 2009 година.

Номинираният за канцлер от Християндемократическия съюз призна, че не е цитирал източник в свой труд за имиграцията. „Очевидно има грешки, за които нося отговорност… Бих искал да се извиня“, заяви Лашет, цитиран от „Евронюз“.

Оп думите му книгата ще бъде допълнително прегледана, за да се определи дали са допуснати и други грешки. Обвинения бяха отправени за първи път в Twitter миналата седмица от Карстен Вайтценегер, експерт по помощ за развитие, който заяви, че е цитиран, без обаче да бъде упоменат.

Твърденията за плагиатство и академични нарушения се приемат много сериозно в Германия и през последните години принудиха няколко висши политици да подадат оставка.

По-рано този месец Аналена Баербок от Зелената партия също призна за грешка при използване на материал в нова книга, без да отбелязва първоизточника.

На фона на приближаващите избори проучванията дават преднина на Лашет, но рейтингът му за лично одобрение падат през последните седмици.

Германците се отправят към урните на 26 септември, за да изберат новия си парламент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ