Найджъл Фараж се завръща в британската политика

Найджъл Фараж се завръща в британската политика

Найджъл Фараж се завръща в британската политика

Бившият лидер на британската еврофобска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж се завърна в политиката като заместник-председател на подкрепящото Брекзита движение "Напускане значи напускане", с което той е решен за възобнови борбата за твърда раздяла с ЕС, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

В статия във в. "Дейли телеграф" Фараж, който е депутат в Европейския парламент от 1999 г., заявява намерение да се бори срещу плана за "мек Брекзит" на премиера Тереза Мей, който според него е измама, целяща да съхрани търговските връзки с ЕС след напускането му.

Този план е "подло предателство, което ще попречи на Великобритания да си възвърне контрола над границите си и риболовните си права и да търгува на световно ниво", пише Фараж в статията.

Найджъл Фараж ще участва активно в следващата кампания на "Напускане значи напускане", в която се предвиждат митинги и обиколка с автобус на Великобритания.

Фараж напусна ръководството на ЮКИП малко след референдума от 23 юни 2016 г., който подкрепи излизането на Великобритания от ЕС, с аргумента, че е постигнал политическата си цел.

"Напускане значи напускане" настоява Великобритания да напусне единния европейски пазар и митническия съюз, да престане да плаща вноски в бюджета на ЕС, да установи собствен режим за преминаване на границите й и да се откаже от общата европейска политика в областта на риболова, както и от изпълняване на решенията на Европейския съд.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ