Нинова: Борисов нанесе поредния удар по държавата

Нинова: Борисов нанесе поредния удар по държавата

Нинова: Борисов нанесе поредния удар по държавата

Премиерът Борисов нанесе поредния удар по държавността и институциите в България, когато делегитимира решението на Министерския съвет (МС) да излезе с позиция в подкрепа на Унгария в ЕС с думите, че "това решение няма правна сила" и е "за някой ден". Това коментира пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова.

Това е още едно доказателство след Истанбулската конвенция, че прави двойна външна политика - една тук за пред българските граждани и една навън за пред началниците, каза Нинова. Това е удар по авторитета на България и на българските институции, добави тя.

Лидерът на БСП посочи, че веднага след гласуването в Европейския парламент е свикала Изпълнителното бюро на партиите и са обсъдили санкциите срещу Унгария. „Смятаме, че решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка и е още една стъпка към разделението в Европа, обратно на това, което бихме искали - силна и единна Европа”, заяви тя.

Малко по-рано Валери Симеонов заяви, че България ще излезе с официална позиция за санкциите, които Брюксел иска да наложи на Унгария, след гласуване на категорично решение на Министерския съвет

Той уточни, че членовете на кабинета са обединени около единна позиция, но предстои изготвянето на официалното становище.

„Нека не забравяме, че в ЕС членуват независими държави и не бива да има налагане на становища, особено когато става дума за санкции”, каза вицепремиерът, цитиран от БТА. По думите му България винаги трябва да отстоява собствените си национални интереси. Предложението за санкции срещу Унгария е без мотиви, а с общи приказки не е редно дори да се влиза в такава процедура, камо ли да се налага, посочи Симеонов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ