Нинова призна тежко поражение, но няма да подава оставка

Нинова призна тежко поражение, но няма да подава оставка

Нинова призна тежко поражение, но няма да подава оставка

Изпълнителното бюро на БСП подава оставка, но не и председателят на партията Корнелия Нинова. Това съобщи самата тя на брифинг след заседание на Изпълнителното бюро днес. БСП претърпя сериозен срив на изборите, проведени тази неделя като освен, че регистрира голям електорален отлив в сравнение с предишните парламентарни избори през 2017 г., загуби и позицията си на втора политическа сила в страната.

Нинова отчете, че БСП са си поставили за цел да бъдат първа политическа сила, но дори са отстъпили второто място. За нас това е тежка загуба, призна тя.

"Изпълнителното бюро подава оставка. Аз няма да подавам оставка, не би било добре за партията в този момент", заяви тя.

Напълно разбирам, че отговорността ми е огромна и лична, но не мога да хвърля партията в тези 3-месечни процедури на вътрешно-партийни избори в момент, в който се вземат важни решения, каза Нинова.

За нас това е тежка загуба, но апокалиптичните картини за БСП не са такива,  допълни тя.  "Възприети сме като част от статуквото и това е голямата ни грешка и вина - не успяхме да се наложим като убедителна алтернатива", коментира Нинова. Според нея повечето хора са гласували за нещо ново, а върху резултата на БСП повлияли ковид кризата, купеният и корпоративният вот.

"Мая и Слави взеха гласове от нас. Но през цялото време вътре в БСП имаше хора, които работеха за други сили и ние се бореше вътре и навън", каза Нинова.

Тя декларира категорично, че БСП няма да подкрепи " никакво правителство, предложено от ГЕРБ - с или без Борисов, с експерти или с политици. Принципната позиция на партията ще е антиГЕРБ коалиция

"Основната ни задача беше да се разбие моделът ГЕРБ и след тези избори ГЕРБ повече не може да управлява и Борисов няма да е премиер", заяви Нинова и предупреди, че той ще "продължава да се съпротивлява и окончателното му отстраняване ще е дълъг процес."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ