Нинова за Националния план за възстановяване: Проекти на парче

Нинова за Националния план за възстановяване: Проекти на парче

Нинова за Националния план за възстановяване: Проекти на парче

Предложеният от управляващите Национален план за възстановяване и развитие представлява проекти на парче. Това заяви в ефира на БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Това са пари срещу реформи - спазване върховенство на закона, т.е. борба с корупцията, да не се крадат европейските средства, да са ориентирани към зелена икономика и дигитализация. Правителственият план не предлага реформи, няма проекти за ограничаване на течовете за борбата с корупцията, няма стратегическа визия за 10 години напред, а проекти на парче, останали от предишно оперативни програми", изтъкна тя.

"Това крие риск за България, защото може тези проекти да не бъдат одобрени. Нашият план като алтернативен сме се съобразявали да отговарят на целите, да е цялостен, да обхваща максмилен брой икономически сектори. Ще стигне до всеки българин. От най-малкото дете до най-възрастния човек. БСП предлагаме сериозна реформа в здравеопазването и планът е съчетан с пресичане на корупция, значително облекчава икономиката откъм бюрокрация и е ориентиран към хората. Предлагаме модерно държавно управление, базирано на дигитализация", добави тя. 

Лидерът на БСП коментира и обявената от президента дата за парламентарните избори. "28 март е възможната по Конституция дата, тя е решение на президента. Ние се отнасяме с уважение към това предложение на президента. Това е негово конституционно право", заяви Нинова.

По думите й, парламентарните избори няма да са традиционните и типичните като кампания и начин на провеждане. Тя прогнозира, че може да се наложат промени в Изборния кодекс в последния момент. "Чувам го най-вече и с внимание слушам анализатори и политолози, социолози, външни експерти, които смятат, че може да се наложат", каза още Нинова. 

"Рано е да говорим за коалиции. Ние сме единствената партия с готова програма, обсъждана и приета на партийните ни форуми програма, презентирана в цяла България. Чакаме другите партии да представят програмите си с визия за управление на страната. Досега никой не ги е сложил на масата", каза Корнелия Нинова. По думите ѝ е важно не само кой ще управлява България, а какво ще направи. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ