Нинова за председателството: Добра организация, но слабо съдържание

Нинова за председателството: Добра организация, но слабо съдържание

Нинова за председателството: Добра организация, но слабо съдържание

Лидерът на Левицата Корнелия Нинова коментира в парламента изпълнението на българското европредседателство, което приключи в края на юни. Тя обвини правителството, че е изолирало президента по време на провеждането му.

БСП оценява председателството като много добра форма и организация, но със слабо политическо съдържание и резултати, каза Нинова от трибуната, след като премиерът Бойко Борисов представи пред депутатите резултатите от шестте месеца, в които България бе председател на Севета на ЕС. Тя благодари на администрацията, дипломацията и на всички, които зад камерите - с ежедневния си труд - са направили възможна добрата организация за провеждането на председателството, предаде БНТ.

Нинова припомни, че три ключови думи са били заложени за председателството - консенсус, конкурентоспособност и кохезия.

"Изолирахте президентската институция. Президентът Радев се опита да компенсира онова, което българското правителството не направи. Вие не пропуснахте да го охулите дори и за това", каза Нинова.

"Премиерът и правителството не осигуриха консенсус на българските институции, не мобилизираха национална енергия и резултатът ще е увеличаващ се евроскептицизъм", коментира още тя.

По думите ѝ парламентът също останал на страна от процесите по време на председателството.

Тя добави, че управляващите не са успели да приобщят съдебната власт и НПО сектора. "Стигнахме до там, че коалиционен партньор в правителството и председател на партия да се оплаче публично, че не е канен на събитието на правителството. Това не е съгласие", коментира Нинова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ