Новият кмет на Ню Йорк ще получава заплати в биткойни

Новият кмет на Ню Йорк ще получава заплати в биткойни

Новият кмет на Ню Йорк ще получава заплати в биткойни

Новоизбраният кмет на Ню Йорк, който ще встъпи в длъжност през януари, ще получи първите си три заплати под формата на биткойни и даде сигнал за намерението си да превърне града в „център на индустрията на криптовалутите“.

„Ще взема първите си три заплати в биткойни, когато стана кмет. Ню Йорк ще бъде център на индустрията на криптовалутите и други бързо развиващи се иновативни индустрии! Просто изчакайте“, написа Ерик Адамс в социалната мрежа Twitter.

Публикацията на градоначалника идва в отговор на кмета на Маями, Франсис Суарес, койтo сподели, че ще вземе първата си заплата под формата на биткойн. Той бе преизбран във вторник и също иска да направи града си център за криптовалутите, припомня „Ройтерс“.

Демократът Адамс ще стане втория чернокож кмет на най-населения град в САЩ, след като победи с лекота републиканеца Къртис Слива.

„Това показва, че биткойнът привлича широк спектър от интерес и сега може да включите и кмета на Ню Йорк“, смята Едуард Моя, старши пазарен анализатор в брокера за чуждестранни валути Oanda. „Но в крайна сметка Ерик Адамс не е много влиятелен човек, за да подтикне хората да се присъединят към криптосвета“, допълни той.

Усилията за трансформиране на Ню Йорк в център на дигиталните валути може да привлекат вниманието на главния прокурор на щата, Летиша Джеймс, която наскоро започна да оказва натиск срещу нерегистрирани компании за криптовалути. Миналата седмица тя обяви кандидатурата си за губернатор на Ню Йорк.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ