Официално: Емил Димитров – Ревизоро е новият екоминистър, ще търси помощ от предшественик на поста

Официално: Емил Димитров – Ревизоро е новият екоминистър, ще търси помощ от предшественик на поста

Официално: Емил Димитров – Ревизоро е новият екоминистър, ще търси помощ от предшественик на поста

Парламентът избра Емил Димитров за министър на околната среда и водите. „За“ неговата номинация гласуваха 111 народни представители, „против“ - 96 депутати. Нямаше „въздържали се“. Предложението на ВМРО Емил Димитров да оглави Министерството на околната среда и водите бе подкрепено от депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

Емил Димитров, по-известен с прякора Ревизоро, заема мястото на Нено Димов, чиято оставка бе гласувана преди това от депутатите. От миналата седмица Димов е в ареста по обвинения в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.

Още преди разискванията в зала от „Воля” обявиха, че няма да участват в гласуването. От БСП и ДПС също обявиха, че няма да подкрепят предложението Емил Димитров - Ревизоро да оглави МОСВ.

„Ще предложа на бивш министър на екологията да дойде да помага. Трябва да решим проблема, сигурен съм, че с експертите, които имаме на място в Перник, ще се реши въпросът, но трябва да се справим с последствията“, каза новият министър и се закани да делегира отговорности за всички и да търси персонална отговорност“, каза новият министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро, след като положи клетва в Народното събрание. Той, обаче, посочи, че е трудно навсякъде бизнесът да има собствен сондаж и подчерта, че гражданите трябва да са с предимство.

„Надявам се да сложа правилните хора. Не отивам с намерение да съм метла, каквато и да било – синя, червена, жълта. Искам мандатът ми да мине нормално и да има резултати“, каза Емил Димитров – Ревизоро и добави: „Никой друг освен премиера, не може да реши проблема в Перник“.

Емил Димитров Симеонов е роден на 20 февруари 1962 г. в Перник. По професия е икономист, преподавател и юрист. Досега Емил Димитров бе народен представител в 44-ото Народно събрание от „Обединени патриоти“ от 30-ти Многомандатен избирателен район – Шумен. Димитров бе народен представител и в 43-ото Народно събрание. От 13 август 2001 г. Емил Димитров Симеонов бе назначен за директор на Агенция "Митници". Професионалната му дейност започва през 1980 година в ДКТ-ЦТПР - дирекция "Мероприятия в чужбина. От 1993 до 1999 година работи в Министерство на финансите. През годините Емил Димитров заема и поста главен секретар на Областна администрация – Плевен. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ